Spinoza-website vernieuwd

Tot mijn vreugde kan ik berichten dat het eindelijk gelukt is om de besmetting(en) (‘malware’) te verwijderen waarmee de bij dit weblog horende  website geruime tijd te kampen had [benedictusdespinoza.nl - u kunt dat in de kop hierboven aanklikken]. Met die website begon ik op 5 januari 2009 als broertje en tegenhanger van spinoza.blogse.nl, maar er bleken al spoedig indringers, waardoor sommige beveiligingsprogramma’s waarschuwden dat de site mogelijk betrokken was bij malversaties o.i.d. Ik ben er vaak mee bezig geweest om het op te lossen, maar dat lukte me niet, zodat ik het opgaf.

Nu ik geruime tijd met pc-problemen kampte, heb ik een nieuw notebook met Windows 7 aangeschaft, waardoor je weer heel veel moet uitzoeken en opnieuw moet leren. Nu besloot ik dit probleem er meteen nog maar eens weer bij aan te pakken. En nu lukte het wel. Ik heb de zaak eindelijk grondig opgeschoond, flink aangepast en vandaag bij een andere provider ondergebracht. Hopelijk blijft hij daar verlost van ‘t stallen van Trojaanse paarden.

           

Met dat aanpassen blijf ik trouwens nog wel even bezig. Maar alle documenten staan op internet - op een ander adres, maar daar merkt u niets van.

Website
Het doel van deze website is om er een aantal onderwerpen meer systematisch te brengen, zoals de hoofdlijnen van Spinoza’s levensloop, enige informatie over zijn werken en waar die op internet te vinden zijn, boeken die in het Nederlands over hem verkrijgbaar zijn, en zo meer. Daarnaast biedt het een publicatieplatform om teksten over Spinoza op internet te brengen en tevens links te geven die leiden naar zulke teksten elders.
Een deel van de nieuwe opzet moet nog doorgevoerd worden.

Weblog
Het verschil met spinoza.blogse.nl, het weblog over Spinoza, Spinozisme en Spinozana, is: daarop breng ik nieuws en actualiteiten die met Spinoza samenhangen. Daarvoor speur ik regelmatig op internet. Verder bespreekt ik publicaties en geef ik soms enig commentaar zoals bij een weblog hoort.

 

Reacties

Het klopt. Nu kan ik weer vanuit je blog op je website komen om daar een deel van mijn artikelen te bereiken. Gefeliciteerd dat je nu de boel - om het in de taal van De Dijn te zeggen - hebt kunnen 'UITzuiveren'.