Inutilis scientia Spinozana [36] Garberfest en Spinozacartoon

Op het agenda-overzicht van de VHS lezen we:  

"Ter ere van Daniel Garber wordt op 19 en 20 september op de Princeton University een Garberfest: Early Modern Philosophy Conference gehouden, georganiseerd door Steven Nadler e.a."

De link erheen was afgekort en dan werkt ie niet [hier de verbeterde link], dus zocht ik verder op de website van Princeton University en kwam dit affiche tegen dat ik al eerder zag, maar toen negeerde. Nu echter leerde het me meer...

Of de cartoon een beetje lijkt op Daniel Garber  kunt u zelf bekijken op diens pagina.

Maar zie links onder op dat affiche de 'handtekening van de maker: "Nadler Quality" die ik hier rechts vergroot breng. Komt overeen met wat we bovenaan zijn website zien staan, waarop ik onlangs een Spinozacartoon aantrof waarnaar ik drie dagen geleden in dit blog verwees. De Spinoza in dit affiche is in een vergelijkbare stijl. Steven Nadler die organiseert, Ben Nadler die het affiche maakt...
Mijn  in het vorige blog geuite veronderstelling dat ze familie van elkaar zijn, krijgt nu wel erg veel support. Ik vermoed dus dat Ben de zoon is van Steven.

 

 

Aanvulling 26 nov. 2014

Intussen ben ik De ketterij van Spinoza [2008, origineel 2001] aan het herlezen en daarin zit nóg een aanwijzing: in de dankbetuiging is sprake van  "voor mijn kinderen, Rose en Ben, met wie ik na gedane schrijfarbeid liefst zo snel mogelijk weer een spelletje ging ravotten."