Spinozawandeling met Mee in Mokum

Als alles goed is gegaan ging vandaag de eerste Spinozawandeling van start met Mee in Mokum - een paar uurtjes langs tastbare herinneringen aan de 17e eeuwse vrijdenkers in Amsterdam 

Al geruime tijd biedt ´t Gilde Amsterdam wandelingen door Amsterdam onder begeleiding van oudere Amsterdammers die zich als gids hebben geschoold. Bij de diverse wandelingen die er al waren (De oude binnenstad - De Jordaan - De Joodse geschiedenis van Amsterdam - Mokum handelsstad aan het water, langs langs de maritieme geschiedenis van Amsterdam) wordt alleen in 2008 een Spinozawandeling toegevoegd. Iedere eerste en derde zondag van de maand, van mei tot en met oktober.

Om eens een wat ander plaatje te hebben, bedachten ze bij ´t Gilde een negatief...

In 2008 is het Amsterdam Wereld Boekenstad. Spinoza is daarbij gekozen tot een van de drie Amsterdamse iconen. Daarom is het een mooie gelegenheid om dit jaar eens letterlijk in de voetsporen te treden van Spinoza en zijn vrienden: de vrijdenkers, de vrijzinnige Christenen, de academici, de Amsterdamse kunstenaars.

We starten om elf uur bij David en Goliath, Kalverstraat 92. Kosten 5 euro per persoon. U kunt zich opgeven via de website van ´t Gilde Amsterdam.