Tinneke Beeckman in jury Spinozalens

Tinneke Beeckman, schrijver van Door Spinoza's lens, is gevraagd deel te nemen aan de jury om een laureaat te kiezen voor de Spinozalens.

Om de twee jaar wordt deze prijs uitgereikt die bestaat uit een Spinozabeeldje gemaakt door Nicolas Dings en een bedrag van 10 000 euro. Bij uitgeverij Boom verschijnt bij die gelegenheid een publicatie die een representatief beeld geeft van de winnaar van de Spinozalens.  

De eerdere laureaten waren Pierre Rosanvallon (2012), Richard Sennett (2010), Michael Walzer (2008), Donna Dickenson (2006), Tzvetan Todorov (2004), Avishai Margalit (2002) en als eerste  Edward Said (1999).

In 2011 is besloten om tussen de jaren waarin de Spinozalens wordt uitgereikt rond de geboortedag van Spinoza, te weten 24 november, een vroegere filosoof te gedenken over wie een lesbrief voor het onderwijs wordt ontwikkeld. In 2011 was dat Rousseau. 

De jury kiest aan de hand van een actueel maatschappelijk thema voor dit jaar een dode denker die met een lesbrief voor voortgezet en middelbaar onderwijs wordt geëerd en een hedendaags, internationaal vermaard denker voor de Spinozalens-onderscheiding in 2014.

Juryvoorzitter is Frank Vandenbroucke (Kuleuven/Universiteit Amsterdam). De juryleden zijn Antoon Vandevelde (Kuleuven), Ingrid Robeyns (Erasmus Universiteit Rotterdam) en dus Tinneke Beeckman. .

zie www.spinozalens.nl/     en tinnekebeeckman.com