Twee mooie gesprekken over Spinoza op Youtube

Philosopher’s Zone, dat prachtige filosofieprogramma van ABC, de Australian Broadcasting Corporation, heeft al voor komende kerstavond, 24 december, de heruitzending gepromoveerd van het eerder op 4 juni 2011 uitgezonden: An atheist's God: the paradox of Spinoza. Het is een werkelijk schitterend gesprek over de hoofdlijnen van Spinoza’s filosofie met Beth Lord van de Afdeling Filosofie van de Universiteit van Dundee. Ik had al op 11 juni 2011 een blog met een verwijzing naar deze radio-uitzending.

Gisteren is door iemand dit gesprek op Youtube gebracht. Vast bedoeld als viering van zijn geboortedag! Ik ben benieuwd of het daar mag blijven staan. Intussen beveel ik ieder aan om er naar te luisteren; nu of komende kerstavond – eventueel als alternatief kerstverhaal.

Tegelijk werd de uitzending ‘Spinoza’s Heresy’, een gesprek met Steven Nadler, uitgezonden op 12 augustus 2006, op Youtube geplaatst.

    Beth Lord                                                Steven Nadler

               

Dit zijn dé twee gesprekken over Spinoza. Hier de programma's van Philosopher's Zone, waarin iets over Spinoza voorkomt.