Vacature 'Naturalisme én teleologie' vervuld

Hier het vervolg op het blog van 10 oktober 2012, "Naturalisme én teleologie in Spinoza's filosofie!", waarin ik meedeelde dat Dr. Martin Lenz kandidaten verzocht te solliciteren voor een postdoc-project in Groningen dat zou gaan over het samengaan van naturalisme en teleologie – vooral over de conatus dus. In dat blog gaf ik alvast een beschouwing over het onderwerp, waarop een flink aantal reacties kwam.  

Andrea SangiacomoWelnu, via Facebook heeft de University of Groningen, Faculty of Philosophy, laten weten dat die vacature is vervuld. Aangesteld is dr. Andrea Sangiacomo, die vorige maand, 21 maart 2013, promoveerde aan de École Normale Supérieure de Lyon op de thesis: L'essence du corps. Science et philosophie à l'époque de Spinoza – onder supervisie van Pierre-Francois Moreau en Philippo Mignini [cf].

Het Facebook-bericht luidt:

“@Martin Lenz: Happy indeed! Welcome, Andrea Sangiacomo! - appointed as a postdoctoral fellow as of April 1, 2013, to conduct research on Naturalism and Teleology in Spinoza’s Philosophy for the following two years. The project is funded by the Fritz Thyssen Stiftung and led by Martin Lenz, who joined the Faculty in September 2012 as an associate professor in the History of Philosophy.”

Het onderwerp zóu kunnen doen denken dat het om een 1-april-grap gaat, maar daar lijkt het toch niet op. Er is al een pagina bij de staf aangemaakt. Zie publicaties van Andrea Sangiacomo.

                                                     * * *

Spinoza.blogse zal proberen de resultaten van dit postdoc-project te volgen.

Stan Verdult

Aanvulling 26 mei 2014

Het valt me nu pas op, maar er heeft kennelijk een herformuelring van het project plaats gezonden. Op de webpagina van Andrea Sangiacomo is onder cv als research-omschrijving te lezen: "Research project on Spinoza's naturalism and its consequences for moral philosophy. "

Reacties

Als dat maar goed komt. Iemand die nog niets over Spinoza publiceerde (Lenz) gaat leiding geven aan iemand die al veel over Spinoza publiceerde (Sangiacomo) in een belangrijke Spinoza-studie.

Goeje vangst. Kan wat betekenen in Hollandse Spinoza-wereldje. Zat achter de Italiaanse uitgave van TUTTE LE OPERE. Jammer dat je op facebook moet gaan om een aantal van zijn punlicaties te lezen; dat doe ik toch maar liever niet.

Stan, opnieuw ben ik door jouw blog naar interessante publicaties geleid, dit keer van Andrea Sangiacomo. Je geeft niet alleen signaleringen maar ook vele directe links naar boeken en artikelen. Geweldig.