Weer boekpresentatie in Rome over het Ethica-Manuscript

Ik weet niet wat me overkomt… Ik blijf hardnekkig telkens ook even kijken of het vroeger behoorlijk actieve weblog van het Italiaanse Spinoza-blad [Foglio Spinoziano Blog] nog wat te melden heeft. En zie: na twee maanden totale radiostilte is daar weer een bericht. En dat leidt tot een tweede verbazing: wéér wordt er in Italië aandacht gegeven aan de uitgave van het in de Vaticaanse Bibliotheek ontdekte manuscript van Spinoza’s Ethica. Een paar weken geleden was er ook al een conferentie over die boekuitgave (zie dit blog).

Op 14 november 2011 zal van 17:00 – 19:00 uur in het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome een boekpresentatie plaats hebben van de door Leen Spruit & Pina Totaro verzorgde Brill-uitgave.
Dit gaat vergezeld van een klein symposium. Sprekers zullen zijn: Mgr. Cesare Pasini (prefect van de Vaticaanse Bibliotheek), prof Piet Steenbakkers (Utrecht) over: een nieuwe bron voor de tekst van Spinoza's Ethica: de betekenis van het Vaticaan-Manuscript, en dr. Omero Proietti (Macerata) Over de datering van de "Van Gent- Ethica-kopie". Problemen, hypotheses, perspectieven. [zie ook hier]