En hoe staat het inmiddels met "de Spinozafilm"?

Sinds de eerste aankondiging – blog van 15 dec. 2008 - dat Rudolf van den Berg een film over Spinoza zou maken en dat Ramsey Nasr de rol van Spinoza zou spelen, heb ik regelmatig naar nieuws erover omgezien (ik geef niet alle links). Voor het laatst deed ik dat bijna een jaar geleden - zie blog van 15 dec. 2011. Toen was het nieuws dat de (toen) op komst zijnde film Süskind begin 2012 in première ging. Te lezen was op de website van Ramsey Nasr: “Het eerstvolgende project van Rudolf van den Berg zal een speelfilm over de filosoof Spinoza worden. Hierin zal Ramsey Nasr de titelrol vervullen.”

Niet dus: het eerstvolgende project, zo is te lezen op de website van Rudolf van den Berg, wordt: “Orestes Son of Blood (in preproduction) - based on The Oresteian Trilogy by Aeschylus, 458 BC. - Shooting planned fall 2013.”

De enige voortgang wat het zgn Spinozaproject betreft: de titel is nu “Spinoza’s Revolt” en verder is alles weer eens verder vooruit geschoven: “Shooting planned for 2014” (voor wie er nog in gelooft).