Ongehoord! Spinoza's Ethica in de ramsj

Nog maar net is in 2012 de 6e en herziene druk van de Latijns-Nederlandse Ethica van Spinoza in de vertaling en met uitgebeide toelichting van Henri Krop verschenen en nu ligt hij al in de zomerramsj van 2014.

http://1.bp.blogspot.com/-u9PYhO60IBo/U-Ooi9l1CtI/AAAAAAAATxs/1xsX_2RLEwk/s1600/Spinoza%27s_Ethica_in_de_ramsj.JPG

Voor €17,50 mag u het meenemen (was ca €52). Daar mijn exemplaar van de 3e druk van 2006 enigszins volgekladderd is met aantekeningen, heb ik mij meteen een nieuw schoon exemplaar aangeschaft - benieuwd ook naar de herzieningen.

Op De draagbare Spinoza, een keuze uit zijn werk, samengesteld, ingeleid en vertaald door Henri Krop en Wiep van Bunge [Uitg. Bert Bakker, 3e dr. 2008, 265 pagina's] na, dat maart 2012 in de uitverkoop werd gedaan, is dit voor het eerst in al de jaren dat ik meedoe, dat een compleet boek van Spinoza in de ramsj te vinden is. De Wereldbibliotheek deed nog nooit een Spinoza-boek als uitgeversrestant in de aanbieding. 

Maar kleine troost - de geschiedenis van de pausen, nog maar net vorig jaar herdrukt, ligt in nog grotere stapel in de ramsj(voor €7,50)

              

Reacties

Tja, ik weet niet precies wat het criterium is om een boek in de ramsj te doen, maar het zou kunnen dat er ten gevolge van het verschijnen van de nieuwe vertaling van de Ethica van Corinna Vermeulen een verminderde belangstelling is voor de vertaling van Henri Krop. En wat moet je er dan mee? Naar de ramsj waarschijnlijk.

Dan heb ik zowat 34,50 euro te veel betaald.

Maar het is élke euro dubbel en dik waard als je ziet hoeveel uren, weken, maanden leesplezier je eraan hebt.

Is er geen lijst beschikbaar van alle boeken die er te krijgen waren op de zomercursus te Barchem? Want denk dat ik nog veel moet kopen als ik die foto van die tafel zo bekijk.

Sven,
Die lijst van verkrijgbare boeken vind je op de website van de Ver. Het Spinozahuis:

http://www.spinozahuis.nl/main.php?obj_id=354940253

De consequentie van het verramsjen van Krop's Ethica-vertaling is waarschijnlijk dat ze niet meer herdrukt wordt, wat jammer is, 1e omdat de Ethica een constante everseller is, waar altijd vraag naar zal blijven, en 2e omdat er dan een goede vertaling met uitgebreid notenapparaat niet meer beschikbaar is op de NL-talige markt. De vertaling van Corinna Vermeulen kan m.i. dat verlies niet opvangen, want 1e ze is zonder de Latijnse tekst, en 2e ze heeft een te summier notenapparaat.

Stan, ik heb Krop's Ethica niet kunnen vinden (behalve her en der tegen nieuwprijs). Kun je zeggen waar hij te krijgen is?

Dag Wim,

Het boek wordt ook aangeboden voor deze prijs (+ €1,5 verzendkosten) door de webwinkel van uitgevrij Prometheus:

http://uitgeverijprometheus.nl/index.php?option=com_pac&view=boek_detail&isbn=9789035137660&Itemid=6

Succes

Dankjewel Stan, het is gelukt. Ik heb begrepen dat het boek 'in de handel' niet meer verkrijgbaar is. Op de webwinkel van Prometheus nog wel.

zou er ook niet een uitgave te verwachten zijn van piet steenbakkers? Is al in 2012 aangekondigd. Hoop ook dat die latijn/ned is, en het liefst ook met een uitgebreid notenapparaat (zou het niet een kritische editie worden?).

(en ik wil eigenlijk alleen de gebonden uitgave, voor minder doe ik het niet :)

Pech, het boek is niet meer verkrijgbaar op de website van Prometheus. Er staat nu: in herdruk. Eigenaardig: eerst in de ramsj en dan in herdruk?

Het blijkt inderdaad dat het restant van de 6e druk in de ramsj is gedaan om ruimte te maken voor een herdruk. Op de website van boekhandel De Omslag staat (en die informatie zou van de uitgever afkomstig zijn, dat de nieuwe druk verwacht wordt op 31 december 2014.
http://www.boekhandeldeomslag.nl/index.php?search=1
Zie bij Prometheus
http://webwinkel.uitgeverijprometheus.nl/book/spinoza/9789035137660-ethica.html

Na een tip van een VHS-vriend:
nog een zestal exemplaren Henri Krop - Ethica (uitg Bert Bakker) verkrijgbaar bij

Boekhandel Het Martyrium - van Baerlestraat 170 - Amsterdam (nabij Museumplein)
www.hetmartyrium.nl
Prijs € 17,50 + eventueel € 5,-. porto