Spinoza Center Roetersstraat

Het heeft bijna een jaar geduurd, maar sinds kort is er eindelijk weer een “fatsoenlijke” website van wat begon als het Spinoza Centrum voor Neuro Imaging. Op donderdag 30 september 2010 vond de officiële opening plaats van de eerste locatie van het Spinoza Centrum voor Neuro Imaging op het Roeterseilandcomplex van de Universiteit van Amsterdam (UvA) (uit het persbericht, zie dit blog). De website had als kop “Spinoza Center Amsterdam” dus dat leek mij de nieuwe naam.

Ik schreef in mijn blog erover: “En ja, de Amsterdamse Spinoza Kring (ASK) die zo graag een Spinoza Centrum in Amsterdam wil oprichten (een centrum waarbij het meer om kennismaking met Spinoza zou gaan), kan die naam voor het eigen initiatief dus wel vergeten.”

Of het er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar een paar dagen later was die kop (header) van de website verdwenen. Lange tijd ging men met een verminkte website door het leven, maar sinds kort is de website weer ‘ordentelijk’.

Nu lijkt volgens de contact-pagina de naam: Spinoza Center Roetersstraat, terwijl in de kop van de website die als adres heeft www.spinozacenter.nl/ alleen nog sprake is van Spinoza Roetersstraat  en in de tekst van de home-pagina en elders wordt telkens van het Spinoza Center gesproken, hetgeen uiteraard alles bij elkaar toch nog aanleiding kan geven voor misverstand. Het is net of men nog steeds niet goed weet welke naam men zal dragen. In ieder geval is nergens meer sprake van “Spinoza Center Amsterdam”. Dus dat is het in ieder geval niet! Waarvan akte.