Uitgeverij Spinozahuis kondigt eerste boekje aan

Nog voor dit jaar staat aangekondigd (misschien wordt het een fraai kerstpresentje) de uitgave van het eerste boekje dat de Vereniging Het Spinozahuis in eigen beheer gaat uitgeven.

Sinds 2009 fungeert de Vereniging als uitgever van de reeks Mededelingen vanwege Het Spinozahuis. Daartoe is zelfs de "Uitgeverij Spinozahuis" opgericht. Uitgeverij Spinozahuis zal ook andere publicaties over Spinoza gaan uitgeven. In deze nieuwe reeks zullen binnenkort de lezingen verschijnen die in 2008 op een Spinoza Symposium in Groningen zijn gehouden.

Het betreft: Alex C. Klugkist en Jacob van Sluis (red.), Spinoza: zijn boeken en zijn denken, 2010, 69 p.

We zien er belangstellend naar uit. [zie hier]

Er wordt aan gewerkt, zoveel is duidelijk. Zo zag ik zojuist in de publicatielijst van prof. dr. D.H.K. (Detlev) Patzold aangekondigd staan:

Pätzold, D., 'Spinoza's lof van het lichaam'. In: A.C. Klugkist en J. van Sluis (Red.), Spinoza: zijn boeken en zijn denken, Uitgeverij Spinozahuis: Voorschoten 2010, pp. 55-66.

boekspinoza.jpg

 

Zie hier het blog van 11 sept. 2009 over de catalogus van De boeken van Spinoza door Jacob van Sluis & Tonnis Musschenga

NB als u via de Groningerwebsite naar het PDF-bestand van die boeken wilt linken, lukt dat niet. Ze hebben de locatie meer dan een half jaar geleden gewijzigd, zonder de link aan te passen. Gebruik daarvoor deze link naar de catalogus van de boeken van Spinoza.  
[Let wel: het is een bestand van ruim 26 Mb, hetgeen even tijd vergt]